dinsdag 15 maart 2011

The most southern.... Us @ Key West

Na een super snelle run uit Spring Break Miami gisterochtend (we hebben gewoon zelfs het strand al was het maar voor een minuut of twee overgeslagen) gingen we richting de Keys, een eilanden groep onder Florida maar allemaal benaderbaar via dezelfde weg van zon kleine 200 km, over de zee dus. De verwachtingen waren groot, dus....

We begonnen met bomen, afgezet met stalen hekken, links en rechts, toen was het moeras, links en rechts. Enigszins gedesillusioneerd zochten we op Key Largo, het eerste grote eiland een plekje om te ontbijten/lunchen en dat maakte een hoop goed. Stralend zonnetje en pal aan het water, wat wil je nog meer? Juist, een paar watersporters vlak voor je neus, check ;-). Na een goeie amerikaanse maaltijd (Hamburgers, what else?) weer op pad en toen konden we onze bijgestelde verwachtingen weer terug bijstellen want het was prachtig. Links en rechts van ons de zee, blauw groen en schitterend in de zon. Tussendoor kleine eilandjes met schattige huisjes en een en al palmboom, en zo all the way naar onze eindbestemming, Key West.



Heel favoriet bij alle amerikanen, en dus ook heel duur. De ketens die je normaal 60 dollar rekenen langs de weg vragen hier rustig het vierdubbelle. Maar daarop voorbereid vond Mandy spontaan het meest prachtige plekje om te pitten op heel de keys. Een kleine B&B, centraler kan niet. Verschillende wit geschilderde pandjes en wij kijken vanaf onze witte en ruime veranda uit op een met palmbomen, zitjes, vijver etc gevulde patio. Gelijk maar besloten een dagje extra te boeken en hier heerlijk te gaan genieten.

Gisteravond de zonsondergang bekeken vanaf het meest zuidelijke puntje van de states. Lucht en water schijnt hier dan op bepaalde momenten groen te worden maar dat hebben we niet meegekregen, wel vonden we het prachtig, net als al die andere mensen die samen met ons de hele boulevard vulden en applaudiseerden voor de zon alsof het een toneelvoorstelling was. Daarna op de veranda (wat nou balkon ;-)) lekker wat gewijnd, geinternet en gekletst.






Vanmorgen na een super ontbijt op onze slippertjes ad wandel en op zoek naar het strand. Ze vonden hier dat ze voor strandingang best geld konden vragen maar dat vonden wij dus niet. Eerst maar is het Most Southern puntje op zoeken, een of andere paal waar mensen voor in de rij gaan staan om op de foto te zetten, terwijl je erachter heerlijk kan zitten en over de zee kan staren, en dus ook foto's nemen, nog zuidelijker dus haha.



Daarna lekker strandje gevonden en ingesmeerd. Te laat dus... De zon had ons tijdens al dat geslenter ook al behoorlijk in de gaten en als twee rode bieten (jaja, ik natuurlijk 2x zo rood als Man) doken we om half drie een terras op voor wat seafood en cocktails, iets wat we in de loop van de dag maar besloten vol te houden ;-).

Na een gezellig onderonsje met de benidorm bastards van Key West (en bastards dat ze zijn haha) weer lekker chillen op ons stekkie. Avondeten komt morgen wel hadden we bedacht met al twee hamburgers en een hotdog in twee dagen tijd :-)

4 opmerkingen:

  1. Ladies zoals gewoonlijk is het begin weer goed!! Keep up the good work and enjoy to the max!! love you loads and miss you xx Carola en Nick

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je zo doorgaat met het eten van al die hamburgers dan kun je na terugkomst bij McDonalds solliciteren als hamburgerspecialist!!!
    groetjes van Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. he arienne,
    jullie hebben al heel wat kilometers gemaakt in die paar dagen.En ook alweer zoveel gezien.
    ik kan me voorstellen dat de indrukken die je onderweg meekrijgt,echt overweldigend zijn.
    zit het dak van je auto er nog wel op??
    je schrok je te pletter zeker van die krokodillen haha.
    ik geloof dat de drankjes en cocktals ook wel smaken.....lekker hoor!!
    doe voorzichtig en ik kijk weer uit naar je volgende verhaal.
    liefs, marion

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, dak van de auto zit er nog wel op, met een deukje hier en daar welliswaar ;-) En een vakantie zonder drankjes is geen vakantie toch :-). Morgen gaan we weer verder op pad en gaan zeker voorzichtig doen! Leuk dat jullie meelezen! xxx

    BeantwoordenVerwijderen